Hvem spiller på Moorjazz Festival?

Mezzoforte

It’s been over 40 years since the Icelandic band Mezzoforte released their first album and over 35 years since the smash hit Garden Party was released and entered the charts all over the world!
‘A perfect piece of jazz … funky bass grooves, excellent brass, drums … everything!’

MEZZOFORTE are still going very strong. The members are still the same and the music are still performed outstanding.

Mezzoforte

Espen Eriksen Trio feat. Andy Sheppard

Oplev Espen Eriksen Trio og den britiske jazzstjerne Andy Sheppard i et helt nyt samarbejde. Da Espen Eriksen Trio tog på sin første fuldskala britiske tour i maj 2016, kom saxofonisten Andy Sheppard med til to af koncerterne i London. Fra første tone stod det klart, at dette var et perfekt match. Samspillet var gnidningsløst, og det var som om pianisten Espen Eriksens melodier var specielt skrevet for Andy Sheppard.I juni 2018 udkom “Perfekt Unhappy”, som er Espen Eriksen Trio’s helt nye plade, fuld af efterårsfarver og en duft af klar, ren luft.

Kalaha

Når Kalaha stævner ud, så knitrer, bobler og knaser det, så ingen rigtig ved, om det er malinesisk ørkenrock fra Råbjerg Miles nomadefolk, verdensmusik fra din storebrors gamle Amiga eller en iransk bryllupsfest, hvor Daft Punk og Chick Corea bliver gift – med Ali Farka Toure som ceremonimester.

Bag navnet Kalaha gemmer sig et hold af velbevandrede musikere, der samlet set strækker sig godt og grundigt over det meste af Danmarks musikalske landskab: Emil de Waal (trommer, elektronik) Niclas Knudsen (guitar, talk-box) Jens Berents ‘Rumpistol’ Christiansen (keyboards, elektronik) Mikael ‘Spejderrobot’ Elkjær (computer, elektronik)

Kalaha

Abekejser

Abekejser blander hiphoppens tunge rytmer med jazzens fine harmonier og nuancer. Inspirationen hentes fra nær og fjern og kodes sammen i en farverig junglemaskine. Fremført på alt fra moog bass synth til klassisk elguitar svinger Abekejser sig ubesværet fra stramme beats til legende improvisation og videre til groovy hooks. Ingen musikalske dogmer er sikre, når drengene først går på scenen. Selvom hovedparten af de fem musikere har en baggrund i jazz og worldmusic, så har Abekejser for længst smidt kontrabassen på bålet sammen med de lukkede skabeloner. I stedet bygger orkesteret sin lyd på en bund af stærke beats fra en kombination af elektronisk drum-machine og akustisk trommesæt. Ovenpå ligger en stor sound, hvor knitrende synthesizers og effektmættede guitarer står i kø for at levere episke harmonier og fængende melodier. Kom og bliv rystet godt og grundigt igennem, når Abekejser spiller på Moorjazz Festival!

Abekejser

Bo Stief ”Fremtids Drømme” – Søren Lee, Mads Nørgaard, Bo Stief

De tre musikere satser på en helt speciel ”samtale” i musik indbyrdes – og med publikum.Tre generationer spiller succesfulde Søren Lee guitar, rising star Mads Nørgaard guitar, og legendariske Bo Stief el- og kontrabas. Denne usædvanlige instrumentering to x guitar og en bas viser sig at virke frisk og nyskabende. Det er en helt uventet inspiration at spille med denne strengeinstrument konstellation da fokus ofte er mere på musikken og empatien end på hvad det er for instrumenter der spilles på.
En musikpersonlighed skaber i ”Fremtids Drømme” en nærværende original ny musik oplevelse sammen med to super virtuose guitarister fra to forskellige generationer.
Musikerne spiller et frit collageagtigt soundtrack til nu. Inspirationen er nu og her i 2019 med respekt for fortidens musik. Trioen presser spontant deres musikalitet til det yderste og finder nye lyde og veje på deres instrumenter.
Den verdenskendte bassist, komponist Bo Stief spiller optimistisk, letforståeligt, melodisk, energisk udadvendt og udfordrende musik med sine unge musikalske venner, guitaristerne Søren Lee som er i gang med er kæmpe comeback og Mads Nørgaard, som er overalt på scenen med nye fremadstormende unge talenter.
Koncerten er baseret på at være vedkommende og til stede i øjeblikket, der hvor musikken finder sin mening og virkning. Musik og stemning og kontakt med publikum står forrest.……… musik med vilje for ALLE.      
Det er ikke soul, men funky er det- det er ikke klassisk, men inspirationen er klar – det er ikke rock, men lidt rocket alligevel – Det er levende, optimistisk, melankolsk, smukt og voldsomt, melodisk, lyrisk og charmerende, humoristisk.