WAUUUU…DET BLIVER GODT, DET HER! FORELØBIG 7 FEDE BAND ER BOOKET.
LÆS OMTALE OG PROGRAM:

Kira Skov
– lørdag den 7.11. kl. 15.00 på Fermaten

Der er gået ni år siden Kira Skov lavede Billie Holiday hyldest-albummet Memories of days gone by. Den er siden blevet en moderne dansk jazzklassiker. Nu har hun atter samlet bandet og er klar til, at give en uafrysteligt stærk jazzoplevelse. En af jazzens allerstørste stemmer bliver fortolket med sjæl, hjerte og nærvær af en af de største stemmer på den danske musikscene.

 

 

 

Hvalfugl
– torsdag den 5.11. kl. 17.00 på Museum CHPEA

Hvalfugl findes lige i krydsningen mellem det let flyvende og det store tunge. En trio der er inspi-reret af både den danske og svenske folkemusik tradition. De har skabt deres helt eget  unikke lydunivers. Imellem de muntre og sørgmodige temaer udspænder Hvalfugl sin faldskærm, og lader lytteren svæve frit i en tidløs melankoli. De har lige udgivet deres tredje album Øjeblikke vi husker. Jazznyt kalder Hvalfugl for noget af det smukkeste, der sket for dansk jazz i mange år.

 

Gustav Ljunggren / Emil de Wall og Midtvest Pigekor
– søndag den 8.11. kl. 15.00 i Gullestrup Kirke

Ljunggren og de Waal spiller på akustiske, elektriske og elektroniske instrumenter, som helt sikkert vil både røre, ryste, swinge og rocke publikum, og som en del af deres koncert-koncept inviterer de gerne lokale talenter på scenen. Det gør de også ved denne koncert, hvor de akkompagnerer MidtVest Pigekor, der er grundlagt af Dorte Bille, som har været korleder og dirigent for koret siden starten i 2000. MidtVest Pigekor arbejder netop med at udfordre grænserne for hvordan kormusik skabes og opleves.

Kutimangoes
– fredag den 6.11. kl. 11.00 . Herning Gymnasium

Danmarks bedste afroband er en stor oplevelse på en scene. De blander ubesværet og meget medrivende jazz og afro. Det 6 mand store band har eksisteret siden 2012 og har spillet 150 koncerter over hele verden. The KutiMangoes live er en festlig, livsbekræftende, grænsenedbrydende oplevelse. De sender publikum hjem med en følelse af at have været vidne til noget nyt på tværs af genrer. Oplevelsen af et fælles musikalsk sprog.

 

Ibrahim Electric
– lørdag den 7.11. kl. 21.00 . Fermaten

Trioen Ibrahim Electric er et af de mest sikre navne på den danske jazzscene, hvis du skal have en udadvendt og medrivende oplevelse. Niclas Knudsen på guitar, Jeppe Tuxen på Hammond og Stefan Pasborg på trommer er en tight og sammenspillet trio, der uden hæmninger blander jazz, rock, funk, afro og fest. De kommer stærkt udover scenekanten. Den erfarne trio er ikke bange for, at give jazzen et los i bagdelen og kærtegne publikums rytmiske sanser.

 

 

Bremer/McCoy
– fredag den 6.11.
kl. 9.00 – 9.45 . Vildbjerg Skole
Kl. 12.30 – 13.15 . Lundgårdsskolen
Kl. 21.00 . Fermaten

Det er en af de senere års største danske jazz succeser, der gæster Moorjazz Festival. Bremer/McCoy spiller ordløs musik som alligevel siger uforklarligt meget. Jonathan Bremer og Morten McCoy har kendt hinanden siden 6-års alderen, hvilket har stor betydning for deres samspil. Musikken er inspireret både af roots-reggae musikken med afrikanske rødder og et melankolsk, nordisk tonesprog. De gør lytterne opmærksomme på, hvor stor indflydelse musik kan have på sindet, fantasien og følelserne.

Kosmos
– torsdag den 29.10 kl. 16.00 i Herning Bibliotek

Kosmos er en trio, der gennem instrumentalmusikken giver rum til nysgerrighed og impulsivitet. Trioen finder inspiration fra forskellige dele af verden og lader elementer af bl.a. den nordiske musik og jazzen finde plads i deres komplekse kompositioner og legesyge improvisation. Det spontane er i højsædet, når musikken overlades til kemien mellem musikerne selv og deres publikum. Kosmos er bl.a. blevet omtalt af Master Fatman (tidligere vært på P8 Jazz).

Besætning:
Frede Holger (klaver)
Harald Hagelskjær (bas)
Gustav Hagelskjær (trommer)

Niels Overgaard – MOORJAZZ Festival 2020 – Hvad kan vi forvente os?
torsdag den 22.10 kl. 19.00 på Herning Bibliotek 
– lørdag den 31.10. kl. 11-14+ i DESIGNHUB butikken, Bredgade 45, Herning

Kom og bliv klædt på til Moorjazz Festivalen i Herning

Hvad du kan forvente at høre på Moorjazz Festivalen i november i Herning, kan du blive klogere på, hvis du lægger vejen forbi Centrale (caféen på Biblioteket i Herning) en times tid d. 22. oktober. Her vil Niels Overgård fortælle om danske og udenlandske tendenser, så du kan blive opdateret på lyden af jazz anno 2020. Niels har medbragt sin pladespiller, så vi skal selvfølgelig også høre eksempler på den musik, der bliver spillet til Moorjazz Festivalen.

Niels Overgård bor i Herning og er Danmarks flittigste jazzanmelder. Han har den anerkendte blog, Jazznyt, har siddet i juryen ved Danish Music Awards adskillige gange og har modtaget Jazzformidlerprisen. Desuden booker Niels Overgård jazzkoncerter på spillestedet Fermaten og er formand for Swinging Europe.

Tjek mere her og bestil gratis billetter: https://www.herningbib.dk/arrangementer/foredrag-musik-og-sang/moorjazz-festivalen-hvad-kan-vi-vente-os

 

Frekvens med masser af jazz
– fredag den 30.10. kl. 20.00

Med en afrundet Frekvens Tour vender vi nu snuden hjemad mod Herning igen!
 
D. 30. oktober kommer til at stå i jazzens tegn, og Frekvens er denne gang et led i MoorJazz-festivalen, der løber af stablen i de samme dage frem til d. 8. november!
 
Derfor har vi også et hemmeligt hovednavn på programmet, som I kan glæde jer til!
 
Igen i år har vi været så heldige at få besøg af Niels Overgård, der kommer og vender plader fra dørene åbner og i pauserne.
 
Så tag dine bedste jazz-venner i hånden, under armen og på ryggen – med afstand naturligvis – og kom og hør noget lækker ung jazz!
Entré: 25,- inkl. drikkebillet
Dørene åbner 19:00 · Koncertstart 20:00

LINE-UP:
Caleido
Kosmos.
Girls in Airport

 

Ginne Marker 
– søndag den 1. november kl. 1,  på HEART Herning Museum Of Contemporary Art

Ginne Markers prisvindende debutalbum, For Seasons to Come, udkom 15.11.19 på Giant Birch.
Albummet er produceret af Aske Jacoby, og modtog bl.a. 4 hjerter i Politiken og 5 stjerner i GAFFA, hvor albummet kaldes “et af de bedste singer-songwriter/vokaljazz debutalbum i et årti”.
Få måneder efter udgivelsesdatoen tæller For Seasons to Come sammenlagt over 4 millioner streams.
Derudover har JazzNyt udnævnt albummet som et af de ti bedste i 2019. 

I 2020 vandt Ginne “Årets Komponist (jazz)” for sit debutalbum og “Årets Talent” ved den prestigefyldte komponistpris, Carl Prisen.
For nyligt modtog hun også prisen som “Årets Nordjyske Jazznavn 2020”.

“At møde et så rent og modent talent som Ginne Marker er uhørt sjældent.
Denne 25-årige Aalborgensiske guitarist/singer/songwriter er en fremragende guitarist, en højt udviklet sangskriver og en sanger med en smuk og udtryksfuld stemme, der formidler dybe følelser på en stille, intens og rørende vis.”
– Aske Jacoby