Så er MOORJAZZ Festival 2022 snart i luften.
Og luften bliver igen i år udsat for spændende vibrationer. Den 12. november bliver Fermaten, og hele torvet omkring, fyldt op med mange kendte musikere, der fortolker jazz’n på fantastiske måder. 

MOORJAZZ Festival 2022 – Fermaten, Herning – Lørdag den 12. november 2022 kl. 12.00-24.00

Til årets MOORJAZZ Festival kan du glæde dig til en hel dag i hjertet af Herning og et ambitiøst program, der byder på både erfarne komponister og nyere danske jazz-kometer.
Dagen vil tage dig med til de mindre og gåsehudsfremkaldende koncerter. Du vil kunne opleve særlige konstellationer af dygtige artister. Og derudover får du et rigtig godt bud på en række artister, som kommer til at udgøre fremtiden på den danske jazzscene.

Under 25?
Er du under 25, så kan du købe en ung-billet til 200 kr. Husk at medbringe billede-ID.

MOORJAZZ Festival støttes af:
Statens Kunstfond, JazzDanmark, Herning Kommune, Spar Nord, Kulturelt Samråd Herning, Midtjysk Skole- og Kulturfond og Ege Fonden.

Program
Koncerterne på MOORJAZZ Festival 2022 kommer til at foregå på Fermatens scene, i Fermaten Lounge og i jazz-containeren KISSA.

KALEIIDO
CICILIE STRANGE OG
ANNA ROEMER

Undersøgende melodier og tindrende ro mødes i jazzens improvisationer.

Med deres duoprojekt KALEIIDO er Anna Roemer og Cecilie Strange gået sammen om at realisere og dyrke en fælles vision om musik, der bevæger sig og forvandler sig gennem tid og rum.
Strange og Roemer, der kommer fra baggrunde inden for henholdsvis jazz og pop/rock/indie-musik, guider lytteren gennem lydcollager, der skifter, muterer og hæver med hver tone – som lys brydes gennem et kalejdoskop – og mens de overholder deres dogme: At intet strukturelt er aftalt på forhånd, og at de udforsker de ydre grænser for, hvad moderne improviseret musik kan være.

 

DE WAAL FEAT. ”NULLE”, LJUNGGREN ANDERSKOV

Bandet, som består af fire erfarne musikere, debuterede på Copenhagen Jazzfestival i 2011, vandt en DMA for Årets Danske Jazzudgivelse ´13 og det blev en skøn rejse i musik – både nykomponeret, improviseret, jazz, world, beat, Ellington, Mingus, Chopin og alt, hvad hjertet kan begære – som medlemmerne bare må tage igen og igen.

Nulle er 84 år og en legende med sin klarinet og sit fantastisk udtryksfulde og swingende spil. Nulle har spillet verden tynd de sidste 50 år bl.a. med sit Verdensorkester og indtaget stuerne i diverse tv-programmer i samarbejde med Poul Nesgaard igennem årene.

Emil de Waals professionelle liv som musiker begyndte, da han i 1987 var med til at stifte “Bagdad Dagblad”. Siden da har han spillet trommer med stort set alt og alle i Danmark, lige fra undergrund over jazz og rock til sommetider mere stuerene genrer i diverse tv-husorkestre.

Jacob Anderskov er pianist af guds nåde. Han får sit  klaver til at synge og rammer helt ind i sjælen med sit evigt opfindsomme og uforudsigelige tangentspil.

Gustaf Ljunggren er – ud over at være den tavse svenske kapelmester fra Det Nye Talkshow med Anders Lund Madsen – en fuldstændig fabelagtig musiker, som faktisk kan spille på stort set alle instrumenter. Altid en overraskelse at lytte på.

Antonio Dayyani

“Uden tvivl en af årets debutplader” skrev Niels Overgård bl.a. om ’Herfra kan det kun gå to veje’ i sin anmeldelse af albummet på Jazznyt – et album der hurtigt manifesterede sin kvalitet ved fine anmeldelser og masser af airplays på P8 Jazz. Musikken er rolig og lyrisk og blander folk med nordiske toner i en omfavnende jazzfeeling, der trækker på inspirationer som bl.a. Jan Johansson, Svaneborg Kardyb og Paul Simon.
’Herfra kan det kun gå to veje’ er produceret af Dennis Ahlgren, der har arbejdet sammen med en perlerække af danske kunstnere som Tina Dickow, Dicte, Total Hip Replacement, Camille Jones og Kajsa Vala.
 

JACOB BRO, LARRY GRENADIER

Stjerneguitaristen kommer med to internationale topnavne og spiller magisk jazz.

Den danske ECM-guitarist Jakob Bro har udgivet 15 plader som bandleder med et bredt udvalg af prominente danske og amerikanske musikere – Lee Konitz, Paul Motian, Andrew Cyrille, Bill Frisell, Joey Baron og Palle Mikkelborg med flere. Når Bro besøger MOORJAZZ Festival i efteråret, bliver det med følge af en stor kapacitet, nemlig bassist Larry Grenadier.
Larry Grenadier er et af de mest efterspurgte moderne jazzbassister, der blandt andet er kendt for sit mangeårige virke i Brad Mehldau Trio samt samarbejder med folk som Paul Motian, Stan Getz, Pat Metheny og mange andre.

 

ANGLI AVANTGARDEN
OG DITTE RØNN

Ditte Rønn har komponeret et helstøbt audiovisuelt univers af groovy jazz, lyriske klangflader, folkeligt tonesprog, avantgardistisk leg og historiske fotos.

Angli Avantgarden er seneste samarbejdsprojekt mellem Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum og komponist Ditte Rønn. Blikket er rettet mod Angli fabrikkens historie og musikken er først og fremmest en hyldest til de tanker og visioner, som Aage Damgaard byggede Angli-fabrikken op omkring. Med afsæt i at Miles Davis’ klingende ud af højttalerne i fabrikkens storhedstid, må et jazzensemble er den perfekte metafor for virksomheden som ‘en velsmurt maskine’ med højt til loftet og stort vingefang. Jazz er lige så meget en tilgang til struktur og frihed, som det er en musikalsk genre, så Ditte Rønn’s kompositoriske oplæg er derfor en fusion af groovemusikkens cykliske fremdrift, jazzens eksperimenterende demokrati og harmonisk klangfylde inspireret af den danske højskolesang. Angli Avantgarden trækker også konkret inspiration fra symaskinens acceleration, vævemaskiners rytmiske vedholdenhed, skramlende lydkulisser, pionerånd og åbenbaringer.

BO STIEF & PLAY!GROUND LIVE

At smitte med positiv energi og skabe en samhørighed, der aktiverer både lokalet og publikum.

DRØMTE MIG EN DRØM
Saft, kraft og glæden ved at være i musikkens verden med publikum er del af nøglen til talentudviklingsorkestret PLAY!GROUND LIVE.

Bo Stief, banddoktor
Carla Blay vocal, spoken words free style
Rasmus Mikkelsen, trompet
Julius Høj, guitar
Andreas Skouros, guitar
Ebbe Gade, bas
Theis Coermann, trommer

Den Herning-baserede kulturinstitution Swinging Europe har i 22 år haft et samarbejde med Bo Stief omkring talentprojektet PLAY!GROUND LIVE. Bandet består af unge talenter fra hele Danmark, udvalgt af Bo Stief. Bo Stief er hvert år en entusiastisk inspirator, dirigent og komponist for 12 unge musikere fra hele Danmark. Der vælges nye talenter hvert år. De kommende stjerner får en tur i det virkelige liv med et kort, intenst prøveforløb med et meget varieret repertoire og koncerter på spillesteder, skoler, asylcentre og gymnasier samt på Aarhus og Copenhagen Jazz Festival.
Til Moorjazz Festival 2022 er det et helt specielt hold – en blanding af nye og gamle musikere, som har været med i projektet i løbet af årene – som kommer på scenen med Bo Stief.